5 gode råd når du lejer en scene


 
1. Vælg en professionel samarbejdspartner, du er tryg ved
 
For at få det bedste udbytte og den bedste sparring igennem din lejning af en scene, er det vigtigt du vælger en samarbejdspartner, du føler du trygt kan overlade ansvaret til, så du kan bruge din tid på andre vigtigere ting.
Lejning af scene, bør ikke medføre en masse bekymringer for dig som arrangør, derfor er det vigtigt du vælger en kompetent samarbejdspartner.

Men hvem er så professionel og hvem er ikke?

En god ide, er selvfølgelig at se på din eventuelle partners tidligere løsninger? Og hvilken slags kunder har de tidligere arbejdet med, tag et kig på deres referenceliste.

2. Høj sikkerhed er afhængig af producent og slidtage
 
En scene er lavet af tunge materialer, så det kan potentielt gå rigtig galt. Det bør altid være af høj prioritet, når du vælger scene, at se på hvilken kvalitet scenen er. 
Der er flere faktorer der spiller ind, på om en scene er god kvalitet. En af de vigtigste er hem der har produceret den. De bedste kvalitetsscener er produceret i Tyskland, hvor der stilles høje sikkerhedskrav i produktionen, mens de knap så holdbare scener er produceret i Polen og Rumænien.
En anden faktor er alderen på scenen og slidtage. Vælg en samarbejdspartner som udfører jævnligt check up på deres scener og som har en god producent af scener.
 
3. Vælg godkendte og certificerede løsninger

 

For at gøre det lettere for dig, at gennemskue om du får en sceneløsning med høj sikkerhed, er en god start at vælge en samarbejdspartner der har erfaring i at indhente byggesagstilladelser og selv har certificerede løsninger. 

Læs mere om byggesagstilladelser og godkendelser her!
 

 

4. Vælg et scene firma med god erfaring fra branchen

 

 
For at du får det bedste samarbejde og en god oplevelse med leje af scene, er det en god ide at vælge et firma der har erfaring med at udleje scener til den branche du selv er i.
For at kunne levere den bedste løsning til dig, er det godt din samarbejdspartner forstår dine behov og har været i lignende situationer med andre kunder før.
 
5. Vær klar over dine basis behov
 
Valget af hvilken sceneløsning du skal leje, skal være en let proces for dig som arrangør. Alle de tekniske udfordringer skal din samarbejdspartner kunne klare og tænke over for dig.
 
Du skal gøre dig klar om hvor stor en eventplads, der er tiltænkt til scenen.
Hvilken optræden skal stå på scenen, er det en enkelt taler eller guitarist, eller har I et stort rockband der skal optræde.
 

Se vores størrelsesguide til scener her


Tænk hvor meget lys og lyd design du skal have til dit arrangement, for det kan have betydning for, hvor meget scenens loftkonstruktion skal kunne bære.

En sidste ting er at tænke over hvor stort et publikum du forventer at have, er det 100 mand eller er det 5000. Selvfølgelig vil det også have betydning for valget af scene.

 

HUSK igen at alle disse overvejelser, er noget din professionelle samarbejdspartner vil kunne hjælpe dig med at besvare.