Vi påvirkes af lys

oprettet d.

Lys påvirker os emotionelt

Hvis vi vil overraske daten, kæresten eller ægtefællen med en lækker middag, virker det næsten som det mest naturlige i hele verden, at der skal stearinlys på bordet. Og hvorfor skal der så det? Det skal der, fordi det er med til at skabe en bestemt stemning; en stemning og atmosfære, der oser af hygge og intimitet. Levende ild og stearinlys har været anvendt i mange tusinde år. Til at varme sig på, til at lave mad over, til at se i mørket med og til at skabe stemninger. Men de senere år er det blevet muligt og sidenhen mere populært at købe stearinlyslignende lamper - små LED-pærer placeres i en plastic/voks/stearin figur udformet som et bloklys. Fordelene ved denne nye løsning er mange. Blandt andet kan mange af disse lamper styres med en fjernbetjening. På fjernbetjeningen kan man justere lysstyrke og farven på lyset. Lysstyrke og lysfarve er egenskaber, der er med til at skabe en stemning. Og stemning skaber følelser.

 

Mere end romantik

I dag er vi kommet så langt, at vi har fundet ud af, at det ikke kun er, når vi skal på date med den eneste ene, at farverigt og dæmpet lys er en fordel. Det kan med fordel bruges som blikfang til en messe, som facadebelysning af en ikonisk bygning eller bare som stemningsskaber ved en privatfest. Se eksempelvis disse to billeder herunder. Billederne er taget til samme fest. Betragter vi billederne som to forskellige fester, er den eneste forskel, at der til den ene fest er brugt stemningsbelysning.

 

Billede 1: Uden stemningslys

Billede 2: Med stemningslys

Når jeg kigger på billedet, er jeg ikke i tvivl om, hvilken fest jeg helst ville være gæst til. Jeg er heller ikke i tvivl om, hvilken fest gæsterne har følt sig mest velkomne til, hvilken fest der er blevet danset mest til og generelt til hvilken fest gæsterne har haft den bedste aften.

Stemningen til fest 1 kan virke svær at beskrive, mens stemningen til fest 2 virker lettere at sætte ord på: man får en fornemmelse af, at der er god stemning i lokalet, der er tilpas varmt, værterne har været velforberedte og går op i, at gæsterne er imponerede over indretningen i lokalet. Gæsterne virker generelt glade og tilfredse.

 

Hvilken farve skal jeg vælge?

Overvejer du, at anskaffe stemningsbelysning til din næste fest, men er du i tvivl om, hvilken farve du skal vælge? Du skal ikke være nervøs for at vælge en forkert farve. Farven kan ændres med et enkelt klik på en fjernbetjening. Det giver gode muligheder for, at lyset kan ændres i løbet af dagen/aftenen. Nogle lamper kan sågar både blinke og indstilles til at skifte mellem udvalgte farver, fuldstændigt efter dine eller dine gæsters ønsker. 

 

Har du fået lyst til at prøve sådanne lamper selv, kan du læse meget mere ved at klikke HER.


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar